Home Nieuws Vergroot je kansen op de krappe huizenmarkt

Vergroot je kansen op de krappe huizenmarkt

De huizenmarkt is krap. Dit betekent dat er veel potentiële kopers zijn voor relatief weinig te koop staande woningen. Hoe vergroot jij je kansen op het kopen van een huis in deze moeilijke markt? In dit artikel geven wij je vier praktische tips.

1. Schakel een aankoopmakelaar in

‘Binnen een uur zijn alle bezichtigingen volgeboekt’ of ‘een huis is verkocht zonder dat het op Funda heeft gestaan’. Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt, kom je letterlijk wat naar voren in de rij.

Een aankoopmakelaar kent namelijk de lokale markt en weet vaak eerder welke huizen in de verkoop komen. Dit vergroot direct jouw kansen.

Andere voordelen van een aankoopmakelaar inschakelen zijn:

  • Het laat de koper zien dat je serieus geïnteresseerd bent;
  • Hij of zij helpt je bij het bieden op een huis;
  • Het aankoopproces wordt versneld.

2. Bepaal waar je wel of geen concessies in wilt doen

Je hebt een goed idee van hoe je droomhuis eruit ziet. Maar in deze krappe huizenmarkt moet je toch gaan kijken waarin je concessies wilt gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld door in een groter gebied of andere regio te gaan zoeken.

Ook kan het helpen om een lijst te maken met al je woonwensen. Vervolgens streep je door wat voor jou minder van belang is. Wat overblijft zijn de harde eisen waaraan je nieuwe huis moet voldoen.

3. Bepaal je maximale budget

Voordat je een huis gaat kopen is het belangrijk om te weten wat je maximaal kunt besteden. Zo weet je precies in welk prijssegment je kunt gaan zoeken. Heb je een woning op het oog dan helpt dit inzicht je ook om slagvaardiger het aankooptraject in te gaan. Je weet immers hoe ver je kunt gaan met bieden.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je bij het bepalen van je budget. We berekenen hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Ook helpen we je om optimaal gebruik te maken interessante regelen, zoals belastingvrij schenken voor een huis.

Bonustip: Vergroot je kans met NBG

Bij NBG bieden we de zekerheid dat je het benodigde bedrag daadwerkelijk kunt financieren. Hiermee ontvangt de verkoper die gewenste zekerheid vóóraf. En jij hebt een sterke onderhandelingspositie in handen.

Meer weten? Vraag ernaar bij onze hypotheekadviseurs

4. Afzien van de ontbindende voorwaarden: wel of niet doen?

Om een streepje voor te hebben bij de verkopende partij, kun je overwegen om af te zien van de ontbindende voorwaarden in het koopcontract. Let op want dit is niet zonder risico. Mocht de financiering toch niet rond komen of er komen verborgen gebreken aan het licht, dan kun je niet zomaar van de koop afzien. Je betaalt dan een boete (vaak 10% van de koopsom) om het koopcontract te ontbinden.

We raden het daarom af om van de ontbindende voorwaarden af te zien. Je vergroot je kansen op een verantwoorde manier met onze Hypotheek Zeker Garantie.

Ben jij op zoek naar een huis, laat je alvast goed informeren door een van onze adviseurs.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Marcel van den Brand
Sander Zitter - Hypotheekadviseur
+79