Home Nieuws Scheiden en uw hypotheek

Scheiden en uw hypotheek

Een (echt)scheiding is meer dan de financiële afwikkeling van een relatie. Toch gaat een deel van de afspraken die u maakt tijdens een scheiding hierover. Settlement en NBG slaan daarom de handen ineen.

Emotioneel lastig traject

Tijdens een scheiding komt veel op u af. De scheidingsspecialisten van Settlement helpen u met het nemen van de juiste stappen in dit emotioneel lastige traject. ‘Scheiden doe je met elkaar, niet tegen elkaar’ is daarbij het uitgangspunt.

Goede afspraken

De scheidingsbegeleiding van Settlement is gericht op het maken van goede afspraken, die uiteindelijk vast komen te liggen in een convenant of vaststellingsovereenkomst. Hierbij horen ook de afspraken over de gezamenlijke hypotheek of vermogen dat u tijdens de relatie heeft opgebouwd.

Financiële situatie na de scheiding

Met de expertise van NBG wordt al tijdens het scheidingstraject getoetst of de gewenste financiële situatie na uw scheiding realiseerbaar is. Daarbij worden onder andere uw hypotheek, pensioen en verzekeringen opnieuw bekeken om deze te laten aansluiten op uw nieuwe situatie.

Onhaalbaar of ongewenst

Normaal gesproken kunt u pas aan de slag met uw hypotheek en vermogen als er een convenant of vaststellingsovereenkomst is. Alles is dan juridisch rond, maar de ex-partners worden vaak geconfronteerd met een financieel onhaalbare of ongewenste oplossing.

Vroeg stadium

Door de samenwerking tussen Settlement en NBG wordt in een vroeg stadium zowel de juridische als de financiële haalbaarheid van de oplossing getoetst. Uw voordeel:

  • Zowel scheidingsbegeleiding als financieel advies (met een duidelijke rolverdeling).
  • Snel duidelijkheid over uw financiële mogelijkheden.
  • Harde toezegging (vooraf) op de hypotheekaanvraag.
  • Geen onaangename verrassingen in het convenant of vaststellingsovereenkomst.
  • U wordt zoveel mogelijk ontzorgd tijdens het scheidingstraject.

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Settlement en NBG of over scheidingsbegeleiding, neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Steven van Koppen - Hypotheekadviseur
Chantal Beckers-Pol - Hypotheekadviseur
+82

Plaats een reactie