Home Nieuws Heeft u verbouwplannen?

Heeft u verbouwplannen?

Wilt u meer ruimte of een moderne badkamer? Met een verbouwing kunt u dit realiseren, zonder dat u hoeft te verhuizen. Zo kunt u een verbouwing het beste financieren:

Spaargeld

De huidige spaarrente is laag. Met de inflatie- en vermogensrendementsheffing wordt uw spaargeld jaarlijks zelfs minder waard. Je spaargeld (gedeeltelijk) gebruiken voor een verbouwing is hierdoor voordelig. Daarbij is een verbouwing een redelijk waardevaste investering.

Consumptief krediet

Bij een kleine verbouwing (onder € 25.000,-) is een consumptief krediet de meest voordelige financiering. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet sluit u direct af, zonder extra kosten. De leenrente is bij een consumptief krediet ook fiscaal aftrekbaar. Bekijk de actuele leenrente op onze partnersite FX.nl

Hypotheek aanpassen

Een grote verbouwing (boven € 25.000,-) kunt u het beste financieren met uw hypotheek. Met de huidige lage hypotheekrente is dit extra voordelig. Een financiering met uw hypotheek is echter alleen mogelijk wanneer u overwaarde heeft. Ook worden de huidige verstrekkingsnormen gehanteerd (maximaal 104%).

Hypotheek verhogen

U kunt uw huidige hypotheek verhogen. Dit wordt een ‘hogere hypotheek inschrijving genoemd’. U betaalt hiervoor geen afsluitkosten. We bereken graag voor u de mogelijkheden.

Tweede hypotheek

Met uw huidige woning als onderpand, kunt u een tweede hypotheek afsluiten. De rente voor een tweede hypotheek is fiscaal aftrekbaar wanneer u deze annuïtair of lineair aflost. Voor de tweede hypotheek betaalt u afsluitkosten. We bereken graag voor u de mogelijkheden.

Let op: tot 1 januari 2015 profiteert u van een laag BTW-tarief voor verbouwen en renovatie (6% in plaats van 21%).

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jan Willem Verploegh - Hypotheekadviseur
|
Jeroen Alofs - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie