Home Nieuws Doelstelling beleggingsverzekeringen vaak niet haalbaar

Doelstelling beleggingsverzekeringen vaak niet haalbaar

Veel Nederlanders hebben een beleggingsverzekering afgesloten, vaak met als doel de hypotheek aflossen of het pensioen inkomen aan te vullen. Gaat u uw doelstelling halen? Controleer het nu.

Heb ik een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een polis waarvan de eindwaarde afhankelijk is van beleggingen. In de jaren ‘90 zijn in totaal 7 miljoen beleggingsverzekeringen afgesloten. Veel consumenten hebben dus een dergelijk product.

Tegenvallende beleggingsresultaten

Voor veel beleggingspolissen geldt dat deze niet doen wat de klant ervan verwacht. Door tegenvallende beleggingsresultaten is het beoogde resultaat op einddatum vaak niet haalbaar. Met name wanneer de polis is afgesloten voor pensioen en hypotheek kan dit voor grote problemen zorgen.

Proactieve aanpak NBG: “wij besteden regelmatig aandacht aan het thema beleggingsverzekeringen. Ook benaderen we klanten met een beleggingspolis actief.”

Voorkom nare verrassingen

Een restschuld of een lager pensioen? U moet er niet aan denken. Voorkom nare verrassingen in de toekomst en controleer nu of uw doelstellingen nog haalbaar zijn. Zo niet, dan kunt u dit vaak met een kleine aanpassing repareren.

Zo controleert u of uw doelstelling nog haalbaar is:

 • Hoeveel heeft u opgebouwd?
  Op uw jaarlijkse waardeoverzicht ziet u wat u tot nu toe heeft opgebouwd. Op basis van de resultaten van de afgelopen jaren wordt tevens een schatting gemaakt van de eindwaarde.
 • Wat is uw doelkapitaal?
  U heeft de polis afgesloten met het doel om een bepaald eindkapitaal te behalen. Dit bedrag vindt u op de offerte die u heeft gekregen bij het afsluiten van de beleggingsverzekering.
 • Is uw doelstelling haalbaar?
  Vervolgens vergelijkt u of het huidige resultaat overeenkomt met uw doelstelling.

Wat zijn de mogelijkheden?

Door nu actie te ondernemen kunt u problemen in de toekomst voorkomen. Vul onderstaand formulier in en wij zoeken voor u naar een oplossing.

Wat gaan we voor u doen?

 • We beoordelen of uw huidige beleggingspolis nog voldoet om uw einddoel te halen.
 • Is uw doelstelling haalbaar, dan kunnen we voor u zoeken naar een betere aanbieding. U ontvangt hiermee een product op maat met een hoger eindkapitaal of een lagere maandinleg.
 • Is uw doelstellingen niet haalbaar, dan helpen we u met het kiezen van de beste oplossing. We adviseren u wat u het beste kunt doen met uw polis en zoeken daarbij voor u de meest voordelige aanbieding. Zo vergroot u de kans om uw einddoel te halen.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Marcel van den Brand
|
Jeroen Alofs - Hypotheekadviseur
+78

Plaats een reactie