Home Nieuws Autoverzekeringen 16% duurder

Autoverzekeringen 16% duurder

Autoverzekeringen zijn gemiddeld 16% duurder geworden in een jaar tijd. Toch zijn er mogelijkheden om te besparen.

Verklaring voor stijging

De stijging kan maar deels worden verklaard door de verhoging van de assurantiebelasting. Deze belasting op verzekeringen is verhoogd van 9,7% naar 21%. De verzekeraars geven aan dat de premiestijging wordt veroorzaakt door slechte schaderesultaten. Dit betekent dat er vaker en meer geld is uitgekeerd voor autoschade.

Premieverschillen groot

Wie goed zoekt kan interessante premieverschillen ontdekken. Zo is de premie van verzekeraars die verzekeringen direct aanbieden harder gestegen dan de premie van verzekeraars die via een tussenpersoon werken. Ook is de premie van de duurste autoverzekering drie keer zo hoog als de goedkoopste. De premieverschillen zijn dus groot.

Mogelijkheid om te besparen

Door de premie te vergelijken kunt u flink besparen. Vergeet daarbij niet naar de voorwaarden te kijken. NBG maakt het u gemakkelijk met een aantrekkelijk. Vergelijk de autoverzekering.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jacqueline van der Vliet - Hypotheekadviseur
Dick Nagelhout - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie